Wielstelwissel op locatie voor wagoneigenaar

Een wagoneigenaar ontdekte na reiniging van een wagon een defect aan één van de wielstellen en vroeg ons om het defecte wielstel van de wagon ter plekke te wisselen. Op die manier ging geen kostbare tijd verloren met transport, en werden bijkomende kosten vermeden. RSN zorgde voor een snelle interventie!

Bij het plannen van de werkzaamheden hebben we verschillende informatie nodig. We moeten weten over wat soort wagon het gaat en waar deze zich bevindt. Om de wagon ter plekke te kunnen lichten, moet deze immers toegankelijk zijn voor onze vrachtwagen. Onze vrachtwagen is uitgerust met een hydraulische kraan en kan tot 15 wielstellen vervoeren. 

Ter plekke werd de vrachtwagen uitgezet en afgesteld naast de wagon. Onze techniekers maakten het defecte wielstel los en liften de wagon op het lichtingspunt. Het defecte wielstel werd vervangen, de wagon terug gezakt en de t-stukken herbevestigd. Onze mensen deden nog een functieproef van de remmen, controleerden op loszittende binnenveren. Ze gingen na of er niets verwrongen was en of alles dat werd losgemaakt, ook weer vast zat. Schroefkoppelingen en buffers werden gesmeerd en we controleerden de wagon nog een laatste keer op eventuele andere gebreken. Nadien werd de wagon vrijgegeven.

We keep your trains rolling!

RSN voldoet aan diverse Europese en nationale regelgevingen. Onze opdrachtgevers vinden bij ons alle kennis, kunde en materialen onder één dak. We beschikken over het nodige materiaal om wielstelwissels zowel op locatie als in ons werkhuis te doen. Onze mensen voeren jaarlijks meer dan 10.000 herstellingen uit aan wagons. We nemen elke uitdaging aan en werken zeer oplossingsgericht. Flexibiliteit is onze grootste troef! 

Met bijna 20 jaar ervaring brengen we uw goederentrein snel weer aan het rollen!